Wi-Fi kompatibilis eszközök

2021.02.26 / Balázs / 2 perc

A Wi-Fi-t számos alkalmazás és eszköz támogatja, beleértve a videojáték-konzolokat , az intelligens otthoni eszközöket, a táblagépeket , a mobiltelefonokat és más típusú szórakoztató elektronikákat. Ez a támogatási szint néha megkülönböztetést igényel a Wi-Fi és a tárgyak internete (IoT) között. Míg a Wi-Fi-t gyakran használják az IoT alkotóelemeként, a teljes IoT ökoszisztéma sokkal összetettebb, és lehetővé teszi, hogy több eszköz egyszerre kommunikáljon egymással. A Wi-Fi-nél a kommunikáció általában egyszerre csak egy csatornára korlátozódik a felhasználó és az eszköz között.

Minden olyan termék, amelyet a Wi-Fi Szövetség „Wi-Fi Certified” (bejegyzett védjegy) néven tesztelt és jóváhagyott, garantáltan együttműködik egymással, még akkor is, ha különböző gyártóktól származnak. Ez azt jelenti, hogy a Wi-Fi tanúsítvánnyal rendelkező termékkel rendelkező felhasználó bármilyen márkájú útválasztót vagy modemet használhat bármely más márkájú ügyfél hardverrel, amelyet szintén Wi-Fi tanúsítottnak tekintenek.

Azoknak a termékeknek, amelyek átadják ezt a tanúsítványt, kötelező a csomagolásukon azonosító pecsét, amelyen szerepel a „Wi-Fi Certified” felirat, és jelzi az alkalmazott rádiófrekvenciás sávot (2,5GHz 802.11b, 802.11g vagy 802.11n esetén, és 5GHz 802.11a esetén). . Néhány évente kiadják a 802.11x szabvány új generációit, amelyek jobb teljesítményt és biztonságot kínálnak.


Kapcsolódó cikkek

A Wi-Fi és az internet

2021.02.24 / Balázs / 1 perc

Mi az a WIFI?

2021.02.18 / Balázs / 2 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi