Frissíthetem a meglévő otthonomat intelligens otthoni technológiával?

2021.08.25 / Balázs / 4 perc

Az újonnan épült lakások manapság általában a tervezés részeként az otthoni automatizálást tartalmazzák. De még a meglévő otthonát is fel lehet fejleszteni az intelligens otthon technológiájával, még ha valamivel régebbi is. És ez egyáltalán nem fog kiterjedt felújításokkal járni.

Íme néhány tipp a kezdéshez:

1. Hosszú távon nagyobb a megtakarítása. Ha még mindig jó okokat keres az otthoni automatizáláshoz, akkor meg kell értenie, hogy ez jó befektetés. Jelentős megtakarítást kínál az Ön számára, és ez magában foglalja a közüzemi számlák jelentős csökkentését. Jó megtérülést kínál, függetlenül attól, hogy hosszú ideig otthonában akar élni, vagy a közeljövőben el akarja adni otthonát.

2. Olcsó automatizálás. Úgy tűnhet, hogy az otthoni automatizálásra való frissítés nagyon költséges ajánlat lehet, és valahogy így is igaz. De egyáltalán nem kell annyira drágának lennie. Az induláshoz a legkedvezőbb árú  eszközökkel kezdhet, és idővel egyre több intelligens eszközt adhat hozzá otthoni automatizálási hálózatához.

3. Müködjön vezeték nélküli kapcsolattal. Néhány évvel ezelőtt a vezetékes rendszerek voltak a legnépszerűbb konfigurációk az otthoni automatizáláshoz. Ma már lényegesen kevésbé, a vezeték nélküli rendszerek nagyobb  népszerűségnek örvendenek. A vezetékes otthoni automatizálási rendszerek több munkát igényelnek a telepítési munkák során, és ezek a vezetékek nem sokat segítenek abban, hogy a dolgok jobban nézzenek ki otthon. Ráadásul egyáltalán nem hordozhatóak – amikor megváltoztatja egy vezetékes intelligens eszköz helyét, akkor teljesen át kell alakítania annak vezetékrendszerét.

A vezeték nélküli kapcsolattal nem kell gondolkodnia azokon az megoldásokon, amelyek ezeket az csúnya kábeleket és vezetékeket lefedik. És intelligens eszközeit több helyen is tarthatja, és ezt gyorsan és egyszerűen megteheti vezeték nélkül.

4. Kezdje az intelligens vezérlőkkel. Valójában nem javasoljuk a hagyományos készülékek teljes cseréjét a modern intelligens eszközökkel. Valójában ezek a hagyományos készülékek egyszerűen intelligensekké válhatnak, egyszerűen egy okos konnektorhoz csatlakoztatva őket.

Ezek az intelligens vezérlők (más néven okos csatlakozók vagy kapcsolók) kínálják a legalapvetőbb szolgáltatásokat, amelyek az okos kütyüket az otthoni kényelem új trendjévé teszik. Az intelligens konnektor csatlakozhat a Wi-Fi-hez, és ez azt jelenti, hogy okostelefonjával kapcsolhatja be és ki a hagyományos készüléket. Úgy vezérli a kimenetet, hogy lehetővé tegye vagy letilthassa a hagyományos készülékbe áramló áramot.

Ezek az aljzatok lehetővé teszik, hogy ütemezést állítson be a csatlakoztatott készülékek számára. Sőt, figyelemmel kísérhetik a készülék áramfogyasztását is. Így láthatja, hogy egy készülék mennyi energiát használ fel, ha pazarló, akkor csökkentheti annak használatát, vagy lecserélheti egy energiatakarékosabb modellre.

Bármely régi otthon számára hasznos lehet egy új festékréteg vagy egy modernebb konyha. De az intelligens otthoni technológia nemcsak javítja otthona vonzerejét, hanem költséghatékonyabb is.


Kapcsolódó cikkek

Az intelligens otthoni energia jövője

2021.06.05 / Balázs / 4 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi