Mi az a hub?

faq    wifi
2021.04.04 / Balázs / 2 perc

Az intelligens otthoni hubok kicsiek, és csatlakoztathatók a routerhez. Nem tűnnek nagynak, de az vezétlőként működhetnek az okos otthon mögött. Két népszerű hub a SmartThings és Wink . Ezek a központok kommunikálnak az otthona körüli eszközökkel, összekapcsolják őket egymással és az interneten.

A hubok nagy előnye, hogy lehetővé teszi több intelligens otthoni kütyü együttes automatizálását . Programozhatja az intelligens fények bekapcsolását, ha a biztonsági kamerák látnak valakit a tornácán. A hubok lehetővé teszik az összes kompatibilis eszköz vezérlését egy alkalmazáson belül. Tehát ahelyett, hogy a telefonon a Philips Hue, Arlo és Nest alkalmazások között váltana, mindet egy alkalmazáson belül vezérelheti: SmartThingsel.

Ezen kívül vannak hidak vagy bázisállomások is, amelyeket néha tévesen huboknak hívnak. Ezek is csatlakoznak az útválasztóhoz, de csak egy bizonyos márkájú eszközöket csatlakoztatnak a WiFi-hez. Például a Philips Hue rendelkezik egy híddal, amelyre szükség van az izzók internethez történő csatlakoztatásához, de nem úgy tervezték, hogy a Hue-t olyan külső eszközökhöz csatlakoztassa, mint a Wink vagy a SmartThings.


Kapcsolódó cikkek

hírek

iot

okosotthon

wifi