Milyen technológiák tették lehetővé az IoT-t?

2021.03.20 / Balázs / 2 perc

Az IoT ötlete már régóta létezik, számos különféle technológia legújabb fejleményeinek gyűjteménye praktikussá tette.

  • Hozzáférés olcsó, alacsony fogyasztású érzékelő technológiához. Megfizethető és megbízható érzékelők teszik lehetővé az IoT technológiát több gyártó számára.
  • Kapcsolódás. Az internetes hálózati protokollok sokasága megkönnyítette az érzékelők csatlakoztatását a felhőbe és más „dolgokba” a hatékony adatátvitel érdekében.
  • Cloud computing platformok. A felhőalapú platformok elérhetőségének növekedése lehetővé teszi mind a vállalkozások, mind a fogyasztók számára, hogy hozzáférjenek a bővítéshez szükséges infrastruktúrához anélkül, hogy mindezt ténylegesen kellene kezelniük.
  • Gépi tanulás és elemzés. A gépi tanulás és az elemzés fejlődésével, valamint a felhőben tárolt változatos és hatalmas mennyiségű adatokhoz való hozzáféréssel a vállalkozások gyorsabban és könnyebben gyűjthetnek betekintést. Ezeknek a szövetséges technológiáknak a megjelenése továbbra is az IoT határait feszegeti, és az IoT által termelt adatok is táplálják ezeket a technológiákat.
  • Beszélgetési mesterséges intelligencia (AI). A neurális hálózatok fejlődése az IoT-eszközök (például az Alexa, a Cortana és a Siri digitális személyi asszisztensek) természetes nyelvű feldolgozását (NLP) hozta vonzóvá, megfizethetővé és életképessé otthoni használatra.

Kapcsolódó cikkek

Mi az IoT eszközkövetés?

2023.07.16 / Balázs / 1 perc

Mi az az RFID?

2021.02.16 / Balázs / 1 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi