Okos zárak, zár szerkezetek, melyek egy integrált okos otthon részei

2021.03.16 / Deésy György / 3 perc

Az otthonok IoT világának egyre ismertebb részei, köszönhetően az okos biztonságtechnikának, beleértve az okos video kapucsengőt, okos kamerát és okos zárat.
Mind a technológia, mind a design tekintetében talán a legnagyobb múltra tekint vissza az okos otthon eszközök világában.

A legjobb okos zár rendszerek nem csupán szuper hatékonyak, de mint a design bejárati ajtó
fontos kellékeként is megállják helyüket.
A kiválasztásnál ismét a pénztárca, a kívánt funkció, a már meglévő rendszer (ha nincs akkor érdemes ezen a szálon elindulni) mutatja az utat. Egészen széles választékot találunk az August, Kwikset, Yale termék palettái között.
A teljesség igénye nélkül szeretnénk néhányat kiemelni a sorból, némi információval.
Ha már van valamilyen Nest rendszer, akkor Nest X Yale. Nagyszerű design jellemzi, a a kiváló alkalmazás mellett, tehát bőven túlmutat egy egyszerű záron, ez már az ingatlan szerves része. Érintőképernyős beléptetési rendszerrel érkezik, ami villám gyorsan illeszthető a már meglévő Nest rendszerbe. Az ajtózárás egyetlen gombnyomással működik.
A Schlage Sense okos zár, ami egy kicsit robusztusabb megjelenéssel érkezik. Azonban könnyű a beszerelése és a használata. Az ajtó belső oldalán biztonsági zárral rendelkezik. A Schlage Sense az Apple’s Home Kit, a Google Assistant és az Amazon Alexán keresztül is vezérelhető.
Az August Smart Lock Pro, egy wi-fi rendszerhez kapcsolódó okos és diszkrét megjelenésű zár szerkezet.
Talán a legkellemesebb megjelenésű szerkezet, amit a piacon találunk, amit kívülről észre sem lehet venni. Ugyanúgy néz ki, mint a jól megszokott bejárati ajtók jól megszokott biztonsági zár szerkezete. És igen akár kulccsal is működtethető, habár mi inkább szeretjük azt a tulajdonságát, mely szerint már 6 méterről érzékeli közeledésünk és nyitja automatikusan az ajtót. Ami azt is jelenti, hogy automatikusan zár távolodásnál, akár egy modernebb és felszereltebb autó zár szerkezete.
A Kwikset Obsidian okos zár kulcsmentes, érintőképernyős kivitelben jön.  Nagyon jól néz ki, rátapad az ajtóra, vékonyan illeszkedve, és a tükröződő fekete képernyő igazán elegáns külsőt ad. 16 kódot lehet betáplálni. Érdekessége, a Biztonsági Képernyő modul, mely véletlen kódsort generál, amit be kell klimpírozni, mielőtt a valós kódunkat beütjük, így sosem derül ki a képernyő újlenyomatok alapján a nyitó kódunk.
Az okos zárak sora nem ér véget ennél a három márkánál érdemes tovább böngészni a gyártók hosszú sorát, a  felhasználók legnagyobb szerencséjére.


Kapcsolódó cikkek

Mi az a Keresőmotor?

2021.11.10 / Balázs / 1 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi