A legegyszerűbb okosotthon-frissítés, amelyet saját maga is elvégezhet 2. rész.

2021.03.24 / Balázs / 4 perc

Saját otthoni biztonsági rendszer

Egyes intelligens otthoni eszközök segíthetnek otthona biztonságában anélkül, hogy az egész otthoni biztonsági rendszer telepítésével járna. Az ajtó  zárának cseréje kissé nehézkes lehet, és ha házat bérel, akkor a bérbeadó is tilthatja a zárcserét. Az August Smart Lock (203,55 dollár) azonban működhet a meglévő biztonsági zárral, így intelligens funkcionalitást adhat a zárhoz anélkül, hogy kulcsot kellene cserélnie vagy teljesen ki kellene cserélnie a záregységet. További előnye, hogy kívülről láthatatlan, így egyik szomszédja sem fogja tudni, hogy van egy intelligens zár az ajtaján.

Ha figyelni szeretné, mi folyik otthonában vagy azon kívül, a Wyze Cam (25,48 dollár) az egyik legolcsóbb, legsokoldalúbb otthoni biztonsági kamera a piacon. A legjobb az egészben, hogy online és offline is működik, így felveheti felvételeit otthonáról vagy udvaráról anélkül, hogy drága és potenciálisan tolakodó harmadik féltől származó felhőszolgáltatásra kellene támaszkodnia. Csak tegyen egy SD-kártyát a fényképezőgépbe, és annyit rögzíthet, amennyit a tárhelye lehetővé tesz.

Tegye okosabbá a tévéjét (és irányítsa hangjával)

A Google legújabb Chromecastja a Google TV-vel nemcsak a Google egyik legjobbja, hanem egyszerűen az egyik legjobb streaming stick a piacon . Hangvezérlője megkönnyíti a műsorok keresését az összes szolgáltatásban, amelyre feliratkozik, és felveheti a műsorokat a figyelőlistára  mobiltelefonon vagy asztali Google-keresésből is. A Google Segéd használatával tartalmat is továbbíthat a TV-készülékére a távvezérlő megérintése nélkül.

Alternatív megoldásként a Roku beépített intelligens TV-interfészével sokféle streaming botot és dobozt készít . A Roku hangvezérelt távvirányítóval is rendelkezik, és mint a legkiemelkedőbb harmadik féltől származó streaming platform, a legtöbb streaming alkalmazást egy helyen támogatja. A legjobb az egészben, hogy a Roku rendelkezik olyan eszközökkel, mint a beépített hangsáv , amely lehetővé teszi a szórakoztató rendszer eszközzavarának csökkentését.

Irányítsa otthonában a hőmérsékletet távolról

A Nest termosztát (129,98 dollár) az okos otthon egyik legnépszerűbb alapdarabja, és jó okkal; nem csak lehetővé teszi, hogy felkelés nélkül vezérelje a termosztátot, hanem ütemezéseket is beállíthat, amikor nincs szüksége a fűtésre vagy az légkondira. Önmagában is megtanulhat energiát spórolni. A legjobb az egészben, hogy a beállítástól függően valójában nem is olyan nehéz telepíteni őket! Sok esetben a meglévő termosztátot leveheti a falról, cserélhet pár vezetéket, és egyszerűen csatlakoztathatja a Nest készüléket. Ha bérel, akkor lehet, hogy a csere előtt meg kell kérdeznie a bérbeadót, de ha visszaköltözik, könnyű visszaállítani.

Tegye okossá régi eszközeit néhány egyszerű frissítéssel

Ha normál eszközei vannak, amelyeket okostelefonnal ellenőrizni szeretne, akkor is intelligenssé teheti őket a Kasa Smart Plug segítségével (26,99 dollár) . Ezek az egyszerű eszközök a kütyük és a konnektor közé kerülnek. Ezután egy okostelefonos alkalmazás vagy intelligens hangszóró segítségével be- vagy kikapcsolhatja az eszköz áramellátását. Ez különösen hasznos például lámpáknál, karácsonyi fényeknél és ventilátoroknál.

Ha extra tudást szeretne  okos otthonához, a Samsung SmartThings érzékelői még jobban automatizálják otthonát. Az alap SmartThings készlet (199,99 dollár) amely tartalmaz mozgásérzékelőt, pár ajtóérzékelőt és még egy okos dugót is. Ezekkel például automatikusan bekapcsolhatja a lámpákat, amikor kinyitja a bejárati ajtót, vagy amikor valaki éjszaka a folyosón megbotlik egy éjféli hűtő felfedezés alatt.


Kapcsolódó cikkek

Okos eszközök, az okos konyhában, 3. rész

2021.05.20 / Deésy György / 3 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi