2021 év 13 legjobb Okos Otthon Eszközei és Rendszerei 1.rész

2021.04.06 / Deésy György / 3 perc

2021-ben az okos otthon eszközök és rendszerek még lenyűgözőbbek és még szélesebb körű szolgáltatásokat nyújtanak, mint valaha.

Egy okos otthon rendszer használata már nem csak arra terjedhet ki, hogy megkérdezzük Alexát az időről vagy lejátszatunk vele egy Fish számot, most már csirkét grillezhetünk a következő családi összejövetelre, a világításunkat irányíthatjuk vagy felporszívóztathatunk.
igazi kényelmet biztosítanak az IoT eszközök mindamellett, hogy sokkal komolyabb feladatok megoldására is képesek, mint például otthonunk biztonságáról is gondoskodnak, ha éppen nyaralunk.
Más szóval már nem csak szórakozás a használatuk, néhány lényeges szükségletünket is megoldják.

A különbség az Okos Eszközök és az Okos Rendszerek között.

Mielőtt elkezdnénk listánkat fontos, hogy tisztázzunk kifejezéseinket.
Egy okos rendszer az általános irányító központ, ami az egyedi eszközöket irányítja és itt gondolhatunk Alexára vagy a Google Assistant-ra.  Lényegében egy okos rendszer az amihez beszélünk, ha valamit végre akarunk hajtatni.
Egy eszköz másrészről az a termék, ami  visszajelzést küld a rendszernek, gondoljunk itt az Amazon Echora vagy a Philips Hue izzóra.

Szóval nézzük a nagyvilág által 2021-ben legjobbnak választottokos otthon eszközök és rendszerek listáját, azért hogy megkönnyítsük a választást.

A legjobb Okos Otthon Rendszerek

Egy rendszer vásárlása során meg kell vizsgálni a véleményeket és azok egységességét. Amíg a kritikákból kiderül, hogy mik az előnyök és hátrányok, addig az integritási információkból kiderül, hogy valójában mennyi terméket lehet a rendszerhez kapcsolni.
A rendszer integrálhatóságának vizsgálatakor azt is érdemes megnézni, hogy a már meglévő okos otthon eszközök kompatibilisek-e a kiválasztott rendszerrel.
Manapság a jó minőségű okos otthon eszközöket már mind a legkorszerűbb technológiák működtetik és a saját rendszerükön kívül más integrációs lehetőségeket is biztosítanak. Például az Amazon Alexa és a Google Assistant a Nest vagy a Ecobee termosztátokhoz is kapcsolódik nem csak a saját gyártású eszközeikhez.

Ha az eszközeink mind jól kapcsolódnak egymáshoz és jól is működnek együtt, az okos otthonunk működése, üzemeltetése sokkal könnyebb lesz.


Kapcsolódó cikkek

Az intelligens otthoni energia jövője

2021.06.05 / Balázs / 4 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi