2021 év 13 legjobbnak kikiáltott Okos Otthon Eszközei és Rendszerei. 4. rész

2021.04.12 / Deésy György / 3 perc

Folytatva sorozatunkat, következzenek a legjobbnak mondott eszközök:

  1. Amazon Echo (4. Generáció)
  2. Philips Hue
  3. TP-Link HS220
  4. Ecobee SmartThermostat
  5. NetGear Arlo Q
  6. Char-Broil Digital Electric Smoker, Deluxe
  7. ConnectSense Smart Outlet
  8. Ecovacs Deebot N79S
  9. LG Smart TV

1. A legjobb hangsegéd: Amazon Echo (4. Generáció)

Alapár: 30.000 Ft körül mozog
Ha egy viszonylag megfizethető készüléket keresünk a mindennapi igényeink kielégítésére valószínűleg a Amazon Echo-nál nem kell tovább keresnünk. A hangszóró/hangsegéd Alexához kapcsolódik és könnyedén kezelhető a zenelejátszás, telefonhívások kezelése, üzenet küldés, megválaszolja kérdéseinket és még az időzítés is működik: „ Délután hat óra van, ideje a teniszedzésnek!” Kapcsolódik otthonunk más okos eszközeihez is, összeköttetésként használható okos TV készülékünkhöz.
A hangszórók képesek a multi room audió rendszer kiépítésére és az Echo-nak már fejlettebb a hangvezérlése is.
Az Echo segítségével irányítjuk a TV-t, pizzát rendelünk, bevásárló listát készítünk és oly módon, hogy még a kanapéról sem kell felállni!

2. A legjobb világítás: Philips Hue

30.000 Ft körül kezdődnek
A Philips Hue világítótestek esetében a fényerősség intenzitásának beállítása mellett a fény színe hangutasítással változtatható. Létre lehet hozni különböző hangulatokhoz párosítható színverziókat (pl.: „pörgés” hangutasításra) az alkalmazásban vagy akár zenéket párosítani a hangulathoz.
Akár az ébresztő funkcióhoz is párosítható hangulatszín kombináció így biztosak lehetünk, hogy ébredéskor élénk pink színű szobában kelünk fel.
Ezek a világítások szinte minden okos otthon rendszerben működnek, ezáltal vitathatatlanul a legrugalmasabb világító rendszernek tekinthető.
Természetesen, ha egyáltalán nem akarunk színeket létezik egy olcsóbb színmentes verzió a Philips Hue White.

3. A legjobb villanykapcsoló: TP-Link HS220
Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj

5.000 Ft körül kezdődnek
A Philips Hue izzók és hasonló okos világítások egészen addig erőtlenek, amíg valaki fizikailag fel nem kapcsolja őket.
A még könnyebb kezelhetőség végett érdemes végig gondolni egy okos villanykapcsoló beszerzését, mit telefonról vagy az okos otthon rendszeréről irányítható függetlenül attól, hogy a villanykapcsoló fel vagy le van kapcsolva.
Az ingyenes Kasa alkalmazással az okos telefonon keresztül is irányítható. Bizonyos lámpák beállíthatók, hogy felgyulladjanak alkonyatkor és kikapcsoljanak napfelkeltekor.

TP-Link HS220 működik Amazon Alexa és Google Assistant vezérléssel, de érdemes más okos lehetőséget keresni , az Apple HomeKit, Wink, okos rendszerek használata esetén.


Kapcsolódó cikkek

Mi az a Keresőmotor?

2021.11.10 / Balázs / 1 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi