Mi történik ha nincs Internet?

2021.05.04 / Balázs / 2 perc

Ez egy fontos kérdés, amelyet fel kell tenni egy adott eszköz vásárlásakor. Néhány intelligens otthoni technológia offline funkcióval rendelkezik, mások azonban internet nélkül kínálnak alkalmazásvezérlést. Például az Arlo Q kamerák SD-kártyával rendelkeznek, így akkor is folytathatják a felvételek rögzítését, ha az Internet nem működik. Vannak olyan készülékek is, amelyek tartalék akkumulátort használnak, ha az áramellátás megszűnik.

Ha intelligens otthoni technológiája nem rendelkezik SD-kártyával vagy akkumulátorral, akkor valószínűleg olyan modulokat keres, amelyek nem csak az alkalmazásban működnek, ha nincs internet vagy áramellátás. Ne feledje, hogy a modulok továbbra is működnek manuálisan, de előfordulhat, hogy nem tudja őket telefonjával irányítani. A Rachio továbbra is bekapcsolja a tűzérzékelőket, a LIFX továbbra is világítani fog, a Schlage Connect továbbra is megnyílik a kóddal, és a Haiku továbbra is távirányítóval vezérelhető.

Az internet- és áramkimaradások általában ritkábban fordulnak elő, de ezt fontos megemlíteni, mint lehetséges hátrányt az internethez csatlakoztatott eszközök használatakor.


Kapcsolódó cikkek

Mi az a Homeplug adapter?

2021.10.05 / Balázs / 1 perc

Mi az a PoE injektor?

2021.11.15 / Balázs / 1 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi