Hogyan győződhetek meg arról, hogy az okos otthon rendszeremet nem fogják feltörni?

2021.05.30 / Balázs / 2 perc

Ez (érthető módon) sok ügyfél számára nagy gondot jelent. Az okosotthon biztonságának legfontosabb lépése ugyanaz, mint egy útválasztó vagy nyomtató esetében: erős, egyedi jelszavakat állítson be. Néhány eszköz alapértelmezett felhasználónevekkel és jelszavakkal rendelkezik; általában rendelkezik az admin felhasználónévvel és egy jelszóval, mint például a password123. Javasoljuk ezeknek az eszközöknek a teljes elkerülését, mert bármi azt mutatja, hogy a modul nem annyira a kiberbiztonsággal foglalkozik. De ha ezek egyikére jut, legalább azonnal változtassa meg a jelszót .

Annak megállapításához, hogy az intelligens otthoni eszköz biztonságos-e, használjon olyan biztonsági protokolokat, mint az AES 128 bites titkosítás, a Transport Layer Security, a https hozzáférés és a titkosítás. Érdemes tudni azt is, hogy pontosan hol vannak tárolva a videóid, ha azok a vállalat felhő-tárolójában vannak, mivel ez  Amazon Web Services-t vagy más adatközpontot jelenthet. Az jó hírnevű elismert márkák szintén jó választások.

Gyors tipp: ha egyáltalán nem talál információt az eszköz biztonságáról, akkor valószínűleg nem biztosnságos és könnyen feltörhető.


Kapcsolódó cikkek

Mi az a IP protokoll?

2021.09.25 / Balázs / 1 perc

Mi az a Tűzfal és NAT router

2021.12.25 / Balázs / 2 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi