Robbanásszerű fejlődés az Okos Otthonok világában.

2021.02.25 / Deésy György / 2 perc

A legjobb okos otthon eszközök már nélkülözhetetlen részei a modern 21. századi otthonoknak. Ezek segítségével kényelmesen (és ez az egyik legfőbb szempont) és gyorsan (és ez a másik legfőbb szempont) tudjuk példának okáért beállítani otthonunk fűtését, hűtését, zárni az ajtókat, lejátszani kedvenc zenéinket egyszerű csak kimondjuk kívánságunkat és azt teljesíti rendszerünk. Ezek az okosodó világunk elképesztő tempóban fejlődő technológiái, melyek egy zökkenőmentesen működő, intelligens környezetet teremtenek számunkra, előtérbe helyezve a funkcionalitást és ki merjük jelenteni, hogy a digitális zen irányába tartanak.

Otthonunk okosítása már egyáltalán nem bonyolult. Több társaság forgalmaz már egyszerűbb, olcsóbb eszközöket, mint pl. az okos fényforrások. Ezek ugyan még távirányítóval üzemelnek, de már léteznek természetesen drágább, hangvezérelt rendszerbe integrált, komplex otthon világítások is.

Azt mindenki maga döntheti el, hogy milyen mértékben kívánja okosítani saját otthonát, ezzel megteremtve a saját személyes, intelligens kényelmi színvonalát. A kisebb eszközök, mint pl. hangszórók, fényforrások, redőnyvezérlők nem igényelnek túl sok ráfordítást.

A lehetőségek tárháza azonban újabb és egyre jobb választékot biztosít, és szinte minden héten egy újabb kategória jelenik meg. Természetesen akad köztük azonban lehervasztó megoldás is. Érdemes összehasonlítani más-más gyártók termékeit.

Mielőtt bárki nekiállna egymás hegyére-hátára halmozni az eszközöket, kütyüket, tudomásul kell venni, hogy akkor lesz igazán intelligens otthonunk, ha figyelembe vesszük, hogy az új eszközök kompatibilisek a már meglévő okos eszközeinkkel és képesek egymással kommunikálni, legfőképpen telefonunkkal, táblagépünkkel és az okos hangszórónkkal.


Kapcsolódó cikkek

hírek

iot

okosotthon

wifi