Okos Kertészkedési útmutató, avagy hogyan használd a technológiákat

2021.05.24 / Deésy György / 3 perc

Az elmúlt egy évben ránk rakott “otthon kell maradni” szabályozásoknak köszönhetően nagyon sokan fogtak bele a ház körüli zöld területek átalakításába és próbáltak különböző virágokat, cserjéket, zöldségeket telepíteni, időtöltés és zöldségek rendkívüli értéke miatt. Az otthon megtermelt szabad földben nevelkedett zöldségek sokkal finomabbak, mint a bolti nagyüzemi termékek. Láthatóan megnövekedett az oktató jellegű videomegosztós tartalmak nézettsége.

A kertészkedés azonban ennél egy kicsit több ismeretet igényel, annak ellenére, hogy egy ösztönösen ráérezhető elfoglaltság. Egy sokrétű ismeretet igénylő szakma, amihez azonban az okos világ fejlődésével újabbnál újabb technológiai újdonságok születnek. A technológiával végzett kertészkedés időt, energiát és pénzt takaríthat meg. A technológiával végzett kertészkedés időt, energiát és pénzt takaríthat meg. A technológiával végzett kertészkedés időt, energiát és pénzt takaríthat meg, mindamellett, hogy rutinossá is válhatunk. Hozzá kell tennünk, hogy a jelenleg piacon lévő berendezések, eszközök még elég drágák és angol nyelvtudás szükséges használatukhoz.  Az angol nyelvtudás szükségessége igaz szinte minden okos otthon újdonságra.
Mit rejt az intelligens kertészkedés, miben segít nekünk az IoT  a növényápolásban?
A lehetőségeket a GKH Gardening Companion iPhone kertasszisztensen mutatjuk be.
– Több ezer cikk, fotó és video hozzáférést biztosított a legáltalánosabb szoba és kerti növények ápolásához, az egyes növények időszakos munkálataihoz, a növények szükségleteihez.
– Saját kerti magazint lehet létrehozni, amibe minden olyan növényünket beilleszthetünk, amit eltelepítettünk, legyen az beltéri vagy kerti növény, dísz vagy haszonnövény.
– Tökéletes saját kerti napló alkalmazás, aminek segítségével nyomon követhető növényeink minden fejlődési ciklusa és az azokhoz kapcsolódó elvégzendő ápolási feladatok. Természetesen minden részlet megosztható a közösségi médiákban. Az alkalmazás hozzáférést biztosít készülékünk kamerájához. Még automatikus frissítéseket is kap, és rögzíti az időjárást a tartózkodási helyén. Összehasonlíthatja majd kertünk tavalyi teljesítményét az ideihez képest.
– Ez a vidám kerttervező alkalmazás az iPhone-okhoz (hamarosan az Androidokon is elérhető lesz!) tartalmaz egy olyan funkciót, amely emlékeztetőket állíthatunk be a növények és a kert gondozásához, hogy mikor kell fontos kerti feladatokat elvégezni, például ültetés, öntözés, műtrágyázás stb.


Kapcsolódó cikkek

hírek

iot

okosotthon

wifi