2021 legjobb multi-room audio eszközei cikksorozat. 1. rész

2021.04.26 / Deésy György / 3 perc

Körbe néztünk a nagyvilág multi-room audio eszközei között, hogy listázzuk 2021 legtöbbet forgalmazott hangszóróit, rendszereit.
Az elmúlt néhány évben a multi-room hangszórók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel a felhasználó zenerajongók most már a lakás minden helyiségében ugyanazt a zenét hallgathatják vagy éppen minden szobában mást.

Használatuk nemcsak, hogy nagyon kényelmes, de nem kell körbe kábelezni a lakást, ahhoz, hogy mindenhol szóljon kedvenc zenénk.
A legtöbb multi-room hangszóró otthonunk wifi hálózatához kapcsolódik, hogy biztonságos legyen a zenehallgatás élménye  a streamelés során. Különböző appokkal irányíthatóak, de hangvezérelhetők
Amazon Alexa vagy Google Assistant segítségével.
Sonos valószínűleg a legismertebb gyártó, de már most elég erős versenyt érzékelhetnek, olyan riválisoktól, akik nagyon egyszerű irányíthatóság mellett, kiváló hangzást is garantálnak. Ráadásul a tech óriások is beszálltak a versenybe olyan elismert hangszórógyártó cégekkel egyesülve, mint a B&W és a Naim.
Hogyan is álljunk neki?
Érdemes körbenézni, meghallgatni, véleményeket olvasni. Meg kell vizsgálni, hogy a kinézett eszköz beépített zeneszolgáltatása (pl.:AirPlay2 vagy Chromecast) egyezik-e a már meglévő hangszórónkkal.
Érdemes figyelembe venni olyan különbségeket is, mint a Sonos rendszere, ami lehetővé teszi, hogy több zenei forrást játszunk más-más hangszóróra és különböző helységekbe. Ezzel ellentétben AirPLay2 és Chromecast egy zenei forrást engedélyez, több különböző eszközre.
Összeszedtünk néhány jónak mondott multi-room hangszórót, hogy megkönnyítsük a választást a következő szempontok alapján: teljesítmény, összekapcsolhatóság, anyagminőség, ár-érték arány.

  1. Sonos One

Egy briliáns multi-room hangszóró, nagyszerű hangminőséggel és Alexa hangvezérléssel.
Tulajdonságai: wi-fi, Bluetooth V4.0, Alexa, AirPlay 2, multi-room, Apple Music, Spotify, Amazon Music, SoundCloud, Deezer, Tidal, kapcsolat: Ethernet
Amiért megéri:
Elegáns és diszkrét megjelenés
Erős és szofisztikált hangzás
Amiért nem:
Nem hi-res audio

  1. Amazon Echo Plus (2. Generáció)

Egy szuper-hangzású multi-room hangszóró beépített Alexa hangvezérléssel
Tulajdonságaiwi-fi, Bluetooth V4.0, Alexa, multi-room, Amazon Music, input3.5mm stereo
Amiért megéri:
Kellemes kidolgozott megjelenés
Más Amazon termékkel kapcsolódik
Sok okos funkció
Amiért nem:
Drága


Kapcsolódó cikkek

hírek

iot

okosotthon

wifi