Fitopedon – A tudomány gyümölcse

2021.05.14 / Deésy György / 3 perc

A mezőgazdasági termelés jövőjét Magyarországon is fejlesztik. Nehéz lenne egy rövid cikkben összefoglalni, hogy az ipari növénytermesztésben milyen áttörő, kőkemény több évtizedes tudományos kutatáson alapuló, abszolút AI kategóriájú, növénytermesztési eljárást fejleszt egy magyar vállalkozás.
A FITOPEDON® eljárás lényege a termesztett növények időben változó mindenkori tápanyagigényének minél pontosabb kielégítése. Természetesen egy szuper okos rendszer segítségével, tudományos kutatási eredményekre támaszkodva.

Új erő a növénytermesztésben – hatásos és környezettudatos, egyedülálló és védett tudományos technológia a „boldogabb” és egészségesebb növények többszörös terméshozamáért. Bármely talajadottsággal megáldott mezőgazdasági terület FITOPEDON® módszerrel alkalmassá tehető növénytermesztésre. Azért ez a jövő!  A világ élelmezési és takarmányozási problémáira adhat a módszer egy kiváló választ. Az elsivatagosodott, illetve kiéheztetett földek termőföldekké alakítása, elhagyott iparterületek természetes hasznosításba vonása a megnövekedett ellenálló és megújuló képességgel bíró növényekkel. Az energianövények egységnyi területen megtermelt fitomasszájának megtöbbszörözése. A gyógy-, és fűszernövények beltartalmának minőségi javításával és hozamának fokozásával az egységnyi területről lekerülő fitomassza gyógyhatás erősítése.
A vezérlés egy egyedülálló technológia. Bizonyítottan sem-közel, sem-távol nics hasonló képességekkel bírÓ Okos termesztő rendszer. Részlet a rendszer egy nagy fontossággal bíró moduljának képességeiről:
A FITOPEDON® Értékelő, Elemző és Tanácsadó Rendszer (Evaluation, Analysis and Recommendation System): EARS
Mesterséges intelligencia (MI) elemekre épül
Képes a tanulásra, a többtényezős következtetések levonására
Egyedülálló és védett know-how
A rendszer „agya”, mely az adatok alapján a FITOPEDON® eljárás modelljéhez igazított egyedi beavatkozási programokat készít
Előszűri, osztályozza, és elemzi a beérkező adatokat
Összeveti a FITOPEDON® adatbázis adataival
A rendelkezésre álló algoritmusokat alkalmazva beavatkozási javaslatokat készít a Központi Kommunikációs és Vezérlő Rendszer (Tracy) felé
Prognózisokat közöl a Központi Kommunikációs és Vezérlő Rendszer felé
Folyamatosan tökéletesíti a FITOPEDON® eljárás beavatkozási modelljét
A technológia lenyűgöző! Aki többet szeretne megtudni!


Kapcsolódó cikkek

Az intelligens otthoni energia jövője

2021.06.05 / Balázs / 4 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi