Milyen okos otthon termékeket érdemes először megvásárolnom?

2021.04.22 / Balázs / 2 perc

Első lépések. Kezdjen egy kicsi, olcsó intelligens otthoni eszközzel, amely kompatibilis más technológiákkal. Majd ha szereted, további modulokat is hozzáadhatsz. Néhány jó lehetőség az első intelligens otthoni termékekre:

Amazon Echo Dot. A kicsi intelligens hangszóró kábel vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozhat egy hangosabb hangszóróhoz.

WeMo Insight vagy TP-Link intelligens aljzat. Csatlakoztassa a ventilátort, a lámpát, a kávéfőzőt, a díszkivilágítást vagy más készülékeket, és azonnal „okosak” lesznek. Az Alexa segítségével vagy a telefonon található alkalmazással bármit vezérelhet az e kimenetekhez csatlakoztatott bárhonnan.

LIFX intelligens izzó. Ezekkel a többszínű izzókkal szórakoztató játék, Alex ahangvezérléssel rendelkeznek és az alkalmazáson belül be lehet állítani az  ütemezést. A LIFX izzókhoz nincs szükség hubra vagy vezérlésre.

Ezekhez a modulokhoz külön kábelezésre van szükség?

Nagyrészt nem. A legtöbb intelligens készülék ugyanúgy csatlakozik, mint a többi hagyományos. Ha a villanykapcsolót okosra cseréli, akkor a kábelezés hasonló lesz, mint egy alapkapcsolóval. Az egyetlen kivétel néhány intelligens termosztátnál van, amelyekhez C-vezetékre van szükség (ami a közös vezetéket jelenti). Ezek általában fekete vagy kék vezetékek, amelyek áramot juttathatnak a termosztátba.

Ha nem szeretné, hogy villanyszerelő telepítsen egy C-vezetéket, akkor alál olyat, amelyhez nincs szükség vezetékre (például Ecobee3 vagy Sensi).


Kapcsolódó cikkek

Mi az a POE splitter?

2021.10.20 / Balázs / 1 perc

hírek

iot

okosotthon

wifi